10:01 / 18.04.2020.

Autor: M.Š./HRT

Državni vrh čestitao Uskrs pravoslavnim vjernicima

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u subotu uskrsnu čestitku vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, u kojoj im je zaželio obilje mira, vjere, nade i zajedništva.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u subotu uskrsnu čestitku vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, u kojoj im je zaželio obilje mira, vjere, nade i zajedništva.

- Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti uime Vlade i osobno od srca čestitam Uskrs. U duhu najvećeg kršćanskog blagdana koji hrabri pred svim životnim izazovima, želim vama i vašim obiteljima obilje mira, vjere, nade i zajedništva. Neka vam ovo uskrsno vrijeme protekne u ozračju solidarnosti, strpljivosti i odgovornosti, napisao je u uskrsnoj čestitki premijer Andrej Plenković.

Uz tradicionalni pozdrav "Hristos vaskrse!" još jednom je svima zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

I Jandroković čestitao Uskrs

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u subotu uskrsnu čestitku pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj u kojoj je zaželio da im uskrsno svjetlo podari snagu, vjeru, nadu, unutarnji mir, zdravlje i radost življenja.

- Svim pravoslavnim vjernicima upućujem iskrene čestitke u povodu blagdana Uskrsa uime Hrvatskoga sabora i osobno. Isusovo uskrsnuće osnova je kršćanske vjere i duhovnosti. Ono je simbol pobjede života nad smrću, svjetla nad tamom, dobra nad zlom, napisao je Jandroković u uskrsnoj čestitki.

Poručio je i kako - u vrijeme kada se suočavamo s velikom krizom zbog koje je naš dosadašnji način života doveden u kušnju i traži od nas mnoga odricanja kako bismo očuvali prije svega vlastito zdravlje i sigurnost, ali i ono naše bliže i šire zajednice - Isusovo uskrsnuće treba nam biti dodatno životno ohrabrenje.

Želim stoga da vam uskrsno svjetlo podari snagu, vjeru, nadu, unutarnji mir, zdravlje i radost življenja.

Posebno, neka vas potakne na povezanost, solidarnost i svakodnevnu brigu o članovima vaše obitelji, bližnjima te svim slabijim i potrebitim osobama u našem društvu.

Jedino tako svi zajedno možemo prevladati sve trenutačne izazove. Hristos vaskrse!, stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora.

Čestitka Zorana Milanovića

Tradicionalnim pozdravom "Hristos voskrese!", predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je u subotu čestitku građankama i građanima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru.

- Blagdan Uskrsa uči kako, usprkos svim nedaćama i teškoćama, uvijek postoje nada i rješenja za bolje sutra ako se iskreno i s punom vjerom prihvati njegov značaj. Neka značaj ovoga najvećeg kršćanskog blagdana vjernicima bude poticaj traženja nove snage za osobnu izgradnju, a svima nama poticaj na bolju suradnju, međusobno razumijevanje i toleranciju, istaknuo je hrvatski predsjednik.

Uz podsjećanje na odgovornost svih građana za stvaranje uređenog društva koje poštuje dijalog i različitost, vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru zaželio je da taj blagdan provedu radosno i mirno u krugu svojih najbližih.

- Svim građankama i građanima koji ga slave prema julijanskom kalendaru, želim sretan Uskrs, Hristos voskrese, stoji na kraju uskrsne čestitke predsjednika Milanovića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!