02:33 / 17.07.2018.

Autor: HRT

Državni vrh o Vatrenima - sve su nas povezali

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednica Republike, premijer i predsjednik Hrvatskog sabora neizmjerno su ponosni na nogometnu reprezentaciju i izbornika Zlatka Dalića.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović trebala je na Pantovčaku poslijepodne uručiti odličja i priznanja RH izborniku Zlatku Daliću, igračima i stručnom stožeru reprezentacije te članovima delegacije Hrvatskog nogometnog saveza. Trebao ih je primiti cijeli državni vrh, ali sve to odgođeno je za nekoliko dana.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kazala je da se osjeća neizmjerno ponosno te da je zahvalna reprezentaciji i cijelom timu na velikom uspjehu. Ujedinili su nas prvi put nakon ne znam koliko vremena i u Hrvatsku donijeli optimizam i vjeru u sebe. Sad je na nama da to iskoristimo, dodaje. 

Premijer Andrej Plenković izjavio je da se osjeća ushićeno. Ovo je fantastičan događaj za nas. Reprezentacija je napravila čudo na ovome prvenstvu. Podigla je srca svih nas. Moramo im biti zahvalni za ovakav uspjeh i ovakvu promociju države. To se ne događa svaki dan. Ovo jedinstvo ljudi i doček u zračnoj luci briljantni su. Momci su sve to zaslužili, izbornik Dalić i vodstvo HNS-a. 

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je da je potrebno pokloniti se reprezentaciji. Zaslužuju svako poštovanje i zahvalnost. Učinili su nešto što graniči s čudom. Sve su nas povezali. Oni su pokazali domoljublje, međusobno uvažavanje, prijateljstvo i nevjerojatnu snagu, odlučnost, strast za domovinu i ljubav prema ljudima koji su za njih navijali.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!