07:49 / 22.08.2018.

Autor: HRT

Dubravko Ružić sumnja u nalaz obdukcije

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"Nikoga ne krivim, no mogu reći da u medicinskoj dokumentaciji moga sina nije bilo ništa što bi govorilo o srčanoj mani koju spominje istraga stručne komisije", kazao je Matteov otac.
Skup podrške rasvjetljivanju okolnosti smrti 21-godišnjeg Mattea Ružića, koji je tragično umro 12. kolovoza na ulici u Zaprešiću čekajući dolazak Hitne pomoći, održan je u jučer u središtu Zaprešića. Na prosvjedu je bio i otac nesretnog mladića Dubravko Ružić koji ne vjeruje u nalaz obdukcije prema kojem je uzrok smrti urođena srčana mana.

Moga sina nema, i ono što želim jest da se objektivno utvrdi što se dogodilo, da se ne to bi nikome više u Hrvatskoj ponovilo", kazao je otac Dubravko Ružić. "Nikoga ne krivim, no mogu reći da u medicinskoj dokumentaciji moga sina nije bilo ništa što bi govorilo o srčanoj mani koju spominje istraga stručne komisije", kazao je  Ružić. Kazao je kako je ponosan na građane i prijatelje na pruženoj podršci.

Održan prosvjed u Zaprešiću

Prema tvrdnjama jednog sudionika skupa, Zaprešićani su ranije imali kvalitetnu i učinkovitu medicinsku zaštitu, koja je posljednjih godina svedena na osnovne zdravstvene usluge, dok su sve važnije funkcije prebačene u Zagreb. "Sad se to svelo na vađenje laboratorijskih nalaza", kazao je Vlado iz Zaprešića, sudionik skupa.

Tako, smrt 21-godišnjeg Mattea Ružića bila je kap koja je prelila čašu, budući je hitna pomoć došla na intervenciju bez doktora.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!