Dubrovački gradonačelnik Franković učinjeno u mandatu ocijenio 'trojkom'

09.06.2023.

15:29

Autor: Hina/HRT/B.B.B.

Dubrovački gradonačelni, Mato Franković

Dubrovački gradonačelni, Mato Franković

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković predstavio je u petak projekte ostvarene u šest godina svog mandata, za što je sebi dodijelio ocjenu 3, kao i prošle godine.


Dodao je kako je gradska vlast provela istraživanje o zadovoljstvu građana, koji su mu dali istu ocjenu.

- Najteže je samog sebe ocijeniti. Želio sam čuti mišljenje sugrađana. Dali su mi 'tricu', a tko sam ja da sebi dajem više. Za ocjenu više treba još puno toga ostvariti, rekao je Mato Franković.

Podsjetio je kako su u šest godina mandata, zbog pandemije covida, dvije godine bile krizne, najteže od Domovinskog rata.

Od ostvarenih projekata posebno je istaknuo izgradnju nove osnovne škole Montovjerna, pročistača vode u Komolcu te prometnice od Mosta dr. Franje Tuđmana do Pobrežja, kao i projekt tzv. Dubrovačke stanogradnje.

- Ponosan sam i na kupovinu većinskog paketa tvrtke UTD Ragusa, a potom i TUP-a, naglasio je Franković i podsjetio kako u trenutku preuzimanja dužnosti prije šest godina Grad Dubrovnik uopće nije koristio fondove EU-a, dok je danas jedan od najboljih.

Aglomeracija Dubrovnik


Jedan takav projekt je 117 milijuna eura vrijedna Aglomeracija Dubrovnik, povijesna investicija u kanalizacijsku i vodoopskrbnu mrežu.

- Kroz ITU mehanizam izborili smo se za 22 milijuna eura, istaknuo je Franković i dodao kako je u tijeku izrada novog GUP-a i Prostornog plana Grada Dubrovnika.

- Ukinuli smo najštetniju odredbu o nedostajućim parkirnim mjestima i smanjili katnost, sve što nas je godinama opterećivalo, rekao je dubrovački gradonačelnik.

Poručio je kako provedbom projekta Poštujmo Grad Dubrovnik teži održivosti destinacije.

- Dubrovnik je prvenstveno mjesto života naših sugrađana i ključno je da turizam ne umanjuje kvalitetu tog života. Riječ je o zahtjevnom projektu koji će trajati godinama, ali je bitno da se vidi promjena od 2017. godine do danas, zaključio je gradonačelnik Franković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!