17:21 / 15.02.2022.

Autor: T.D./HRT/Hina

Dubrovački gradonačelnik Franković zbog prebrze vožnje ostao bez vozačke i 2000 kuna

Mato Franković

Mato Franković

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković objavio je u utorak na Facebooku kako je, zbog prebrze vožnje od 105 kilometara na sat, platio 2000 kuna kazne te mu je na mjesec dana oduzeta vozačka dozvola.

Franković je istaknuo kako je prometni prekršaj počinjen na Grudi u Konavlima zabilježen kamerom za nadzor brzine, a to je odlučio objaviti 's obzirom na interes javnosti'.

- Imao sam pravo uložiti žalbu na rješenje ili ga prihvatiti te platiti dvije trećine kazne u iznosu od 2.000 kuna, a kao mjera za prekršaj određuje se oduzimanje vozačke dozvole na mjesec dana. S obzirom na to da sam se smatrao krivim zbog prebrze vožnje, nisam želio uložiti žalbu već sam odmah uplatio iznos, što se smatra priznanjem krivnje te mi je vozačka dozvola automatski oduzeta na mjesec dana, naveo je Franković.

Podsjetio je kako je vozio privatni osobni automobil jer je na početku gradonačelničkog mandata odbio voziti službeni automobil na koji ima pravo.

- Svatko može pogriješiti pa i ja. Nadzorne kamere za brzinu uistinu povećavaju sigurnost u prometu te svim vozačima skreću pozornost da trebaju prilagoditi svoju vožnju i biti oprezni u prometu, zaključio je dubrovački gradonačelnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!