Dubrovački vatrogasci održali vježbu gašenja požara i spašavanja

12.04.2023.

16:16

Autor: HRT/IMS/A.V.

Dubrovački vatrogasci održali veliku vježbu gašenja požara i spašavanja ozlijeđenih

Dubrovački vatrogasci održali veliku vježbu gašenja požara i spašavanja ozlijeđenih

Foto: HTV / HRT

U dubrovačkoj zračnoj luci održana je velika vježba gašenja požara i spašavanja ozlijeđene osobe. U njoj su prikazane brojne tehnike spašavanja koje bi u stvarnim uvjetima mogle biti od presudne važnosti. Sudjelovalo je više od 35 vatrogasaca i djelatnika Hitne pomoći uz 10-tak specijaliziranih vatrogasnih vozila.

- Ovaj scenarij je isto tako jedna velika ugroza, i bit ove vježbe je da se koordiniramo s drugim službama, vanjskim vatrogasnim, koje su ovdje pokazale da imaju posebne alate koje mi nemamo. Mi imamo dosta sredstava za gašenje zapaljivih tekućina. Kad smo kompaktni onda smo sigurni, zaključio je Nino Skurić, voditelj spasilačko-vatrogasne službe.


- Da je stvarno ovako izbilo, da se dogodila ovakva katastrofa, sigurno u radijusu 300, 400 metara bi imali veliku zonu opasnosti gdje bi morali reagirati i unutar te zone bi bio veliki problem po pitanju samoga rada i gašenja na ovakvome spremniku, rekao je Mario Rilović, zapovjednik JVP-a Konavle.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!