13:56 / 15.04.2020.

Autor: Hina/I.Z.

Dubrovačko-neretvanska županija bez novozaraženih

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL, arhiva

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Među 85 jučer poslanih testova, koji su svi bili negativni, njih 68 je iz Doma za starije Thermoterapia u dubrovačkom naselju Mokošici.
Nema novozaraženih koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji pa je i dalje 100 pozitivnih, a još jedna je osoba ozdravila te ih je sada ukupno devet, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Među 85 jučer poslanih testova, koji su svi bili negativni, njih 68 je iz Doma za starije Thermoterapia u dubrovačkom naselju Mokošici. Od početka testiranja na analizu je iz Dubrovačko-neretvanske županije poslano 1007 uzoraka.

Ravnatelj dubrovačke bolnice dr. Marijo Bekić rekao je kako su hospitalizirane 33 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih je 21 na Odjelu za infektologiju, dvije na Odjelu za intenzivno liječenje i stabilnog su zdravstvenog stanja, a deset ih je u izdvojenom objektu dubrovačkoga studentskog doma.

Pacijent u Regionalnom respiratornom centru Križinama pri splitskome KBC-u Split i dalje je u nepromijenjeno teškom stanju na respiratoru i intubiran.

U samoizolaciji su jedan bolnički liječnik i jedna medicinska sestra, koji su od prije pozitivni na koronavirus.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić rekao je kako je među oboljelima 55 osoba muškog spola 45 osoba ženskog spola.

Prosječna je dob 57 godina, u dobi od osam do 93 godine, pri čemu je najviše u dobnoj skupini od 50 do 59 godina. Najviše ih je iz Dubrovnika, njih 26, uz još sedam osoba u Domu za starije osobe u Dubrovniku.

Pod mjerom samoizolacije su 372 osobe, a njih 18 kršilo je tu mjeru.

Načelnik dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Ivan Pavličević istaknuo je primjer privatne zabave u stanu u Dubrovniku na kojoj je bilo više ljudi.

- Policija je reagirala nakon poziva susjeda kojem je smetala glasna glazba te je slijedio optužni prijedlog zbog utvrđenog prekršaja, rekao je Pavličević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!