14:22 / 05.09.2020.

Autor: HRT/Hina

Dubrovačko-neretvanska županija bilježi 25 novih slučajeva koronavirusa

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera.
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o sedam muškaraca i osam žena iz Dubrovnika (od kojih dva muškarca i četiri žene imaju utvrđenu epidemiološku vezu, 4 četiri muškarca i tri žene su iz Metkovića, a od njih jedan muškarac i sve tri ženeimaju utvrđenu epidemiološku vezu, jedan muškarac iz Opuzena također ima utvrđenu epidemiološku vezu, jedna žena iz Župe dubrovačke ima epidemiološku poveznicu te još jedna osoba koja nema prebivalište u Županiji.

Izliječeno je deset osoba - četiri iz Dubrovnika, jedna iz Konavala, dvije osobe iz Metkovića te tri osobe koje nemaju prebivalište na području Dubrovačko-neretvanske županije.

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 10.453 uzorka.

U samoizolaciji je 571 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen nijedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 63 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!