16:36 / 10.08.2021.

Autor: V.G./Regionalni dnevnik/HRT/IMS

Dubrovačko-neretvanska županija još čeka izgradnju Centra za gospodarenje otpadom

Odlagalište otpada

Odlagalište otpada

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

Dubrovačko-neretvanska županija još čeka izgradnju Centra za gospodarenje otpadom. Prvi natječaj za realizaciju tog projekta je poništen, a drugi, nedavno raspisan, ovih je dana obustavljen. Odgovore na pitanja potražila je Morana Baričević.


- Nije se dogodilo ništa neuobičajeno, u svakom natječju potencijalni ponuđači mogu tražiti dodatna pojašnjenja, zaustavljanje postupka dok se ne razriješe određene dileme, nažalost to se često radi iz špekulativnih razloga da se otegne vrijeme za podnošenje ponuda, rekao je Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan.

Upravo zbog tih otezanja postoji bojazan da će doći do penalizacije jer se radi o projektu koji jednim dijelom financira i EU.

- Neće biti probijanja, dogovorili smo s ministarstvom što u slučaju da se otegnu rokovi, sve je predviđeno, nema ništa što bi nas trebalo brinuti, rekao je Dobroslavić.

Postoji inicijativa se da ponovno ispita koliki je utjecaj budućeg centra na Malostonski zaljev.

- Sve što je bilo potrebno, uredno je ispitino na način koji priznaje RH i EU. Nema potrebe ponavljati bilo koji od postupaka, to su određena politikanstva pojedinih stranaka koje ne mogu na drugi način pribavljati političke bodove, rekao je Dobroslović dodavši da bi centar mogao biti dovršen za tri godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!