14:23 / 20.04.2020.

Autor: I.Z./Hina

Dubrovačko-neretvanska županija nema novozaraženih

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL, arhiva

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Od početka testiranja iz Dubrovačko-neretvanske županije na analizu su poslana 1344 uzorka. U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 28 osoba pozitivnih na koronavirus.
Nema novozaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje je ukupno na koronavirus pozitivno 110 osoba, a među onima s negativnim nalazom su i korisnici i zaposlenici domova u Metkoviću, Konavlima te Centra za rehabilitaciju u Josipovcu, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić istaknuo je kako su među negativnima i rezultati 58 djelatnika i korisnika Doma za odrasle u Metkoviću, 40 iz Centra za rehabilitaciju u Josipovcu te sedam iz Doma za starije u Konavlima.

- Posebno je važno da su negativni korisnici, najveći dobitak je da nije došlo do proboja virusa, rekao je Lakić te potvrdio kako je naknadno utvrđeno da je medicinska sestra bila pozitivna na koronavirus u trenutku kad su se uzimali uzorci u Centru za rehabilitaciju u Josipovcu.

Također je potvrdio informaciju kako je 93-godišnja korisnica Doma za starije osobe u Pločama, koja je jučer u dubrovačkoj bolnici umrla od posljedica koronavirusa, prema odluci epidemiologa iz tog doma prvo prevezena kući, a zatim u dubrovačku bolnicu. Nije mogao potvrditi je li i njezina kći pod sumnjom na zarazu koronavirusom hospitalizirana u dubrovačkoj bolnici.

Od početka testiranja iz Dubrovačko-neretvanske županije na analizu su poslana 1344 uzorka.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 28 osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih 19 na Odjelu za infektologiju, jedna na Odjelu za intenzivno liječenje, ali nije intubirana, a osam u izdvojenom objektu dubrovačkoga studentskog doma.

Pacijentu u Regionalnome respiratornom centru Križinama pri splitskome KBC-u stanje i dalje nije promijenjeno, ali nije intubiran. Još je jedna osoba ozdravila pa ih je sad ukupno 16.

Nije zabilježeno novo kršenje mjere samoizolacije - dosad ih je bilo 19. Pod mjerom samoizolacije su 533 stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije. Karantena u dubrovačkome studentskom domu je prazna.

Županijski stožer poslao je Nacionalnom stožeru Civilne zaštite prijedlog o podjeli županije na tri zone: grad Dubrovnik s općinama Konavama, Župom dubrovačkom i Dubrovačkim primorjem, poluotok Pelješac s otocima te dolina Neretve, a očekuje se da će se takva odluka početi primjenjivati od sutra.

Za odlaske na otoke i dalje će se tražiti posebna propusnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!