16:45 / 20.07.2021.

Autor: Ivica Đuzel/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Dan grada Metkovića: Nagradu za životno djelo dobio HRT-ov Pero Štrbe

Dan grada Metkovića

Dan grada Metkovića

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Metković slavi dan grada - blagdan svojega nebeskog zaštitnika Svetog Ilije. U gradu je svečano, nakon svete mise Metkovci su izašli kako bi ponovno uživali i u sajmu domaćih proizvoda. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća podijeljene su i nagrade zaslužnima.


Metkovci i gosti, ne samo iz susjednih gradova i mjesta, pohrlili su ne bi li u šušuru prodajnih štandova, koji su preplavili središte grada, odabrali nešto za uspomenu - nema čega nema - obuće, odjeće, nezaobilazne janjetine na ražnju, najviše je igračaka za djecu, ali i poljoprivrednih alata.

A kad munje, gromovi i ostale nedaće zaprijete Metkoviću, vjernici se mole nebeskom zaštitniku svetom Iliji. Svečev blagdan slavi se i kao dan grada - prigoda je to da se na svečanoj sjednici gradskog vijeća pohvali postignutim i najave razvojni planovi.

- Pokazali su da znamo upravljati gradom i europskim sredstvima i da smo korak po korak napredovali i mijenjali Metković. U ovom trenutku u gradu Metkoviću realiziraju se projekti u vrijednosti od preko 500 milijuna kuna, govori Dalibor Milan, gradonačelnik Metkovića.

- Veselimo se zajednički što ovih dana povezujemo dolinu Neretve još čvršće s ostalim krajevima županije mislim naravno na Pelješki most, rekao je Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan.

Zaslužnim kolektivima i pojedincima uručene su i nagrade. Ona za životno djelo pripala je našem kolegi - voditelju dopisništva HRT-a u Metkoviću Peri Štrbi.

- Ja sam osobito ponosan što su me predložili hrvatski branitelji i to pripadnici najelitnije postrojbe iz neretvanske krajine na početku Domovinskog rata A satnije Zbora narodne garde, naglašava Pero Štrbe, novinar HRT-a, dobitnik Nagrade za životno djelo.

Spomenimo još i da je Metković zbog kvalitetnog korištenja novca iz EU fondova za brojne infrastrukturne i razvojne projekte postao jedan od najuspješnijih gradova Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatske u cjelini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!