Dubrovčani unutar zidina traže bolje uvjete života

23.01.2020.

16:20

Autor: Sanda Dičak/Regionalni dnevnik/IMS/M.M./HRT

default error photo
Buka, apartmanizacija, depopulacija i dostavna vozila koja oštećuju pločnike, najčešće su pritužbe.
Sve je manji broj stanovnika, a sve veći broj apartmana u povijesnoj dubrovačkoj jezgri. Oni Dubrovčani koji su odlučili ostati živjeti unutar zidina od gradskih čelnika traže da im osiguraju bolje uvjete života.

Buka, apartmanizacija, depopulacija i dostavna vozila koja oštećuju pločnike, najčešće su pritužbe.

Složio se s tim i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

- Ja sam za to da plan upravljanja definira da onaj koji živi u povijesnoj jezgri iznajmljuje dio svoje kuće, svog stambenog prostora i dalje to radi, ali sam za to da svi oni koji ne rade to na taj način da im se zabrani iznajmljivanje apartmana. Onda smo vratili grad građanima.

Na javnim površinama, ograničenjem broja stolova, u restoranima se uvelo reda, ali nedovoljno.

Kad je riječ o buci, uskoro stižu bukomjeri, a komunalno redarstvo strogo će nadzirati da buka ne prijeđe dopuštene granice. A i dostavnim vozilima koja uništavaju pločnike je, čini se, odzvonilo.

- U veljači ili ožujku donijet ćemo odluku kojom ćemo zabraniti velika vozila preko straduna. Samo će moći ići elektrovučna vozila, rekao je gradonačelnik.

Svi problemi iznijeti na zboru građana proslijedit će se izrađivačima plana upravljanja kako bi im dali smjernice. A sve to trebalo bi podignuti kvalitetu života stanovnika u povijesnoj jezgri grada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!