07:00 / 19.05.2021.

Autor: Sandra Lacković/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Dubrovnik dobio snoezelen sobu za djecu s teškoćama

Snoezelen soba za djecu s teškoćama u razvoju

Snoezelen soba za djecu s teškoćama u razvoju

Foto: HTV / HRT

Koncertom dubrovačke grupe Silente koji je organizirao Rotary club Dubrovnik prikupljena su sredstva za dobru stvar - dubrovačka će djeca lakše učiti i komunicirati. 

Veselje u osnovnoj školi Lapad. Dobili su prvu snoezelen sobu za djecu s teškoćama u razvoju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nije riječ o senzornoj sobi za terapijski rad s djecom - već o pomoći u učenju i komunikaciji svim učenicima za koje se ukaže potreba.

- Sve više djece ima poteškoće u koncentraciji. Korištenjem ovakvih didaktičkih pomagala oni će uvelike produžit moć fokusa i moći će se bolje koncentrirati na nastavno gradivo koje ih očekuje i time očekujemo bolje rezultate u njihovom akademskom napredovanju, ističe Ivana Klarić Ivančić, socijalna pedagoginja.

- U sklopu prostorije učenici se osjećaju opušteno i sigurno da poboljšaju svoje učenje i komunikaciju, sve ono što im je potrebno, objašnjava Nikolina Soko, ravnateljica OŠ Lapad, Dubrovnik.

Podsjetimo, novac je nabavljen u humanitarnoj akciji koju je pokrenuo Rotary klub Dubrovnik. Koncert "On line za pravu stvar" održao je Silente.

- Mi smo samo radili što i inače radimo i bilo nam je drago dobiti priliku da sviramo. Ogromnoj organizaciji u sjeni koncerta treba čestitati, rekao je Sanjin Karamehmedović, Silente.

- Prikupljeno je i više nego što je potrebno, to je veliko zadovoljstvo. Zahvala svima koji su kupili kartu, donirali. Mislim da će ova soba biti na korist našoj djeci i to je najvažnije. Veselimo se dalnjim akcijama, poručio je Vjekoslav Kobešćak, predsjednik Rotary Satellite kluba Dubrovnik Jug.

Sve na inicijativu roditelja djece kojima je potrebna senzorna integracija

- Jako je korisno za djecu, njihovu daljnu eduklaciju ne samo u akademskom smislu. Prvi put i mi vidimo lijepo, moderno učinkovito, ističe Luini Banovac.

Za rad u snoezelen sobi educirani su gotovi svi nastavnici. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!