Dubrovnik dobiva 18 novih autobusa

22.11.2021.

15:58

Autor: Regionalni dnevnik/HTV/Sanda Lacković

Franko Mekišić, direktor JGP Libertas Dubrovnik d.o.o

Franko Mekišić, direktor JGP Libertas Dubrovnik d.o.o

Foto: Regionalni dnevnik/HTV / HRT

U Dubrovniku su potpisani ugovori za nabavu 18 novih gradskih autobusa. Riječ je o modernizaciji voznog parka, s dva zglobna gradska niskopodna autobusa, šest solo gradskih niskopodnih autobusa, sedam solo gradsko-prigradskih autobusa i tri midi prigradska autobusa. Isti broj autobusa bit će povučen iz uporabe. Nabava je vrijedna gotovo 31 milijun kuna bez PDV-a, a financira se iz sredstava Europske unije u iznosu od 85%. Rok isporuke je 300 dana.


- Građani će izravno osjetiti benefite ove nabave iz razloga što će na naše prometnice doći autobusi najnovije ekološke norme, najnovijih standarda i ukupna starost autobusa će s 12 godina koliko je sada, iduće godine biti devet godina starosti, izjavio je Franko Mekišić, direktor JGP Libertas Dubrovnik d.o.o.


Dodao je kako javni gradski prijevoznik intenzivno radi na tome da i u narednom periodu povuče određena sredstva iz EU fondova, također za nabavku novih autobusa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!