15:55 / 06.02.2019.

Autor: HRT

Dubrovnik i Zagreb u Michelinovu vodiču

-

-

Foto: - / -

Riječ je o tzv. crvenom vodiču koji putnicima nudi mjesta za jelo i boravak, odnosno izbor restorana i hotela u 38 europskih gradova na temelju obilazaka i ocjena njihovih inspektora.
Dubrovnik i Zagreb uvršteni su kao novi gradovi među 38 europskih odredišta s izborom najboljih restorana u Michelinov vodič "Glavni gradovi Europe 2019" koji izlazi 27. ožujka.

Uz Dubrovnik i Zagreb, u taj Michelinov vodič za ovu godinu prvi je put dodan i islandski glavni grad Reykjavik, čija su kuhinja i restorani, poput hrvatskih, također impresionirali Michelinove inspektore, prenosi agencija AFP.

Riječ je o tzv. crvenom vodiču ili "Main Cities of Europe" koji putnicima nudi mjesta za jelo i boravak, odnosno izbor restorana i hotela u 38 europskih gradova na temelju obilazaka i ocjena njihovih inspektora.

U njemu će se za ovu godinu naći i zagrebački i dubrovački restorani, pri čemu se ne otkriva koji su to, ali se dodaje da su Zagreb i Dubrovnik "dva ključna turistička odredišta u zemlji".

U Hrvatskoj za sada Michelinovu zvjezdicu imaju tri restorana - rovinjski Monte, šibenski Pelegrini i dubrovački 360, dok to u Zagrebu nema još nijedan, ali se tomu nada njih nekoliko, među kojima i, kako se neslužbeno doznaje, restoran Noel.

Michelin je prošle godine u drugom digitalnom vodiču za Hrvatsku predstavio 62 domaća restorana, naglašavajući kuhinju zemlje, dok se treće izdanje tog vodiča za ovu godinu očekuje tijekom ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!