17:48 / 28.09.2021.

Autor: Hina/HRT/D.D.

Dubrovnik: Ključevi 65 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima

Dubrovnik: Stanovi ratnim vojnim invalidima

Dubrovnik: Stanovi ratnim vojnim invalidima

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved svečano je u utorak u dubrovačkom naselju Mokošici uručio ključeve 65 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata.

Ministar Medved je istaknuo da je u Hrvatskoj u proteklih pet godina stambeno zbrinuto gotovo 5000 obitelji stradalnika Domovinskog rata, hrvatskih ratnih vojnih invalida i dragovoljaca.


- Na tom tragu nastavljamo raditi. To je naša zakonska obveza. Covid i potresi nam stvaraju trošak, ali nas ništa neće omesti u ostvarenju misije da im svima iskažemo zahvalu. Vjerujem da su korisnici ovih stanova s današnjim danom sretni jer 30 godina nakon obrane i 29 godina od oslobađanja juga Hrvatske konačno imaju svoj kutak i svoj dom, rekao je Medved.


Dodao je kako je čin dodjele ključeva ohrabrenje svima koji su na listi prvenstva i čekaju rješavanje svojega stambenog pitanja.


- Radimo vrlo odgovorno i pronalazimo rješenja. Svi će doći na red i doživjeti ovakav trenutak, poručio je Medved.


Dubrovački gradonačelnik Mato Franković podsjetio je kako se Grad Dubrovnik uključio u projekt Ministarstva hrvatskih branitelja darujući zemljište, a snosio je i trošak komunalnog opremanja i doprinosa te stimulirao izgradnju s 10-ak milijuna kuna.


- Kupnjom 43 stana s pripadajućim garažnim mjestima dodatno smo podržali ovo ulaganje s 38 milijuna kuna. Ovo je danas mjesto bolje budućnosti i vraćanja dugova iz prošlosti, rekao je Mato Franković.


Medved o izgradnji zračne luke kod Trebinja: Pozorno pratimo što se događa u susjedstvu 


Na novinarski upit o najavi Republike Srbije da će se izgraditi zračna luka u blizini Trebinja, potpredsjednik Vlade Tomo Medved je odgovorio da kao odgovorna Vlada pozorno prate sve što se događa u susjedstvu.


- Republika Hrvatska, nakon što je svoju slobodu platila krvlju, danas ima respektabilne sposobnosti. Uvjereni smo da nikad više nećemo proživljavati istu sudbinu. Ako bi se, ne daj Bože, netko drznuo usmjeriti prema Hrvatskoj, imamo takve sposobnosti. Hrvatska mladost više nikada neće morati ginuti kao 90-ih godina. Hrvatska je kao članica EU-a i NATO-a sigurna zemlja s respektabilnim vojnim i policijskim snagama i ostalim službama u sustavu domovinske sigurnosti, poručio je ministar Medved.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!