15:34 / 23.10.2019.

Autor: Sanda Dičak/HRT

Dubrovnik: Nastavljeno stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja

-

-

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković uručio je trojici hrvatskih ratnih vojnih invalida ugovore o kupoprodaji stanova u vlasništvu grada Dubrovnika.
U Dubrovniku se nastavlja i stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja.
Gradonačelnik Mato Franković uručio je trojici hrvatskih ratnih vojnih invalida ugovore o kupoprodaji stanova u vlasništvu grada Dubrovnika.


Branitelji će stanove u kojima inače već žive otkupiti od grada po posebnim uvjetima propisanim Zakonom o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata  i članovima njihovih obitelji.

Grad Dubrovnik time nastavlja stambeno zbrinjavanje  hrvatskih branitelja u suradnji s nadležnim ministarstvom, što je, istaknuto je, jedan od prioriteta gradske uprave. - Zahvaljujući posljednjim izmjenama Zakona o hrvatskim braniteljima, došli smo u mogućnost da jedinice lokalne samouprave, odnosno gradovi, sve one stanove koji branitelji koriste sukladno pravima koji su im dati da im se isti ponude na otkup, a samim time da se riješi stambeno zbrinjavanje dubrovačkih branitelja, rekao je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

- Mislim da smo zaslužili jer 91. smo bili među prvima i hvala još jedanput gospodinu Frankoviću, ističe Božo Pavlović, hrvatski branitelj.

- Ja sam čovjek već u godinama, čekalo se dugo i osjećaj je izvrstan, govori Pero Sutić, hrvatski branitelj.

- Mi smo dali sve od sebe za ovaj grad, a isto tako je gospodin gradonačelnik dao sve od sebe, naglašava Pero ćorić, hrvatski branitelj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!