12:42 / 24.08.2021.

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Dubrovnik: Prijepori oko lokacije budućeg centra za gospodarenje otpadom

Županijska skupština

Županijska skupština

Foto: Dnevnik / HRT

Vijećnici Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije na današnjoj tematskoj sjednici raspravljaju o potrebi provođenja novog trasiranja na lokalitetu planiranog Centra za gospodarenje otpadom Lučino Razdolje.


Sjednica je sazvana na prijedlog vijećnika Srđ je Grad, Mosta i SDP-a, koji, uz dio stručne javnosti, ističu da je izgradnja takvog centra na krškom predjelu opasnost za zaštićeni Malostonski zaljev. Župan kaže kako je sve rađeno po propisima i da se od projekta neće odustati.

- Glavni problem je što se nalazi na krškom terenu, što je pogrešno izabrana lokacija, i što će procjedne vode  iz budućeg centra za gospodarenje otpadom završiti u Malostonskom zaljevu i daljnjem toku Neretve i cijelom Dubrovačkom primorju, rekao je Marko Giljača iz "Srđ je Grad".

- To je jedna politikantska inicijativa grupacije "Srđ je Grad", mi ćemo to naravno odbiti jer bi to značilo dovođenje u pitanje projekta koji je strateški za županiju. Mi nećemo dopustiti da se županija guši u smeću i da turizam dođe pod upitnik, rekao Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!