16:09 / 03.06.2019.

Autor: Sanda Dičak/E.L.S./HRT

Dubrovnik se oprašta od maestra Đela Jusića

-

-

Foto: - / -

Đelo je otišao, ali njegove pjesme zauvjek će ostati vezane uz ovaj grad i njegovu djecu jer su, kako njegova pjesma kaže, dubrovačka dječica najljepša na svijetu.
Danas se na skalinima ispred sv. Vlaha okupio Mali raspjevani Dubrovnik; zbor koji je Đelo Jusić vodio punih 50 godina. Za njih je skladao najljepše dječje pjesme koje se i danas pjevaju u gradu. Pjesmom su se oprostili od svog dunda Đela.

Naraštaji i naraštaji Dubrovkinja i Dubrovčana koji su  proteklih pedeset godina pjevali s dundom Đelom upravo na skalinima ispred sv. Vlaha još jednom su pjesmom pozdravili svog maestra.

"Lulu starog kapetana", "Lutkicu na dar" i "Gusara s Porporele" pjevali su sjećajući se predivnog djetinjstva i radosti koju je gospar Đelo svojim pjesmama unosio u njihovo djetinjstvo. Danas te pjesme pjevaju svojoj djeci.

Mali raspjevani Dubrovnik ovim oproštajem ganuo je i članove obitelji Jusić.

- Prije svega vlada golema tuga u meni, a s druge strane velika sreća i ponos kad vidim koliko ljudi  i u Dubrovniku i u Hrvatskoj iz cijelog svijeta je ovih dana uz nas, izrazilo saučešće i znanih i neznanih, a ovo događanje, ovo je nešto predivno. On bi bio najsretniji da je ovo mogao doživjeti - izjavio je Đelo Jusić mlađi.

Maestro Jusić je otišao, ali njegove pjesme zauvjek će ostati vezane uz ovaj grad i njegovu djecu jer su, kako njegova pjesma kaže, dubrovačka dječica najljepša na svijetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!