16:03 / 08.12.2020.

Autor: I.Z./Hina

Dubrovnik: Srednje škole u županiji od 14. prosinca po modelu C

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL, arhiva

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs jučer je rekao da će do kraja tjedna sve županije izvijestiti Ministarstvo o tome hoće li u srednjim školama prijeći na online nastavu.
Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izdao je danas preporuku da sve srednje škole u županiji od ponedjeljka, 14. prosinca, do 18. siječnja 2021. održavaju nastavu po modelu C, dok će se osnovne škole promatrati zasebno.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako smatra da je učenicima mjesto u školskim klupama, no u aktualnim okolnostima pandemije zadnju riječ mora imati epidemiološka struka.

- Mi kao osnivači smo stava da treba poslušati epidemiologe i prijeći na online nastavu, s ciljem sprječavanja širenja infekcije COVID-19. Vjerujem kako će razdoblje, u kojem će se učenici manje grupirati i u kojem neće biti putovanja u škole, povoljno utjecati na smanjenje epidemije koronavirusa, rekao Dobroslavić.

Načelnik Stožera Joško Cebalo istaknuo je da je epidemiološka struka suglasna u svojim preporukama što se tiče održavanja online nastave. Zahvalio je ravnateljima, profesorima i svim djelatnicima škola na naporu koji ulažu kako bi učenici dobili što kvalitetnije obrazovanje u ovoj epidemiološkoj situaciji bez presedana.

S odlukom županijskog stožera složili su se svi ravnatelji srednjih škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a na sastanku je zaključeno kako se strukovna nastava u školama može održavati uz poštivanje svih epidemioloških mjera, s obzirom da je riječ o manjem broju učenika na istom mjestu. Također, Županijski stožer je izdao preporuku svim učeničkim domovima u županiji da ostanu otvoreni upravo zbog održavanja tog strukovnog dijela nastave u pojedinim srednjim školama.

I istarski srednjoškolci od idućeg ponedjeljka na online nastavi

Istarski srednjoškolci idući ponedjeljak prelaze na online nastavu, potvrdili su danas popodne iz istarskog Stožera civilne zaštite. Naime, kako se navodi u priopćenju za javnost, na temelju procjene epidemiološke situacije te uz pozitivno očitovanje ravnatelja svih srednjih škola na području Istarske županije i samog osnivača - Istarske županije, županijski Stožer civilne zaštite donio je odluku o prelasku srednjih škola na online nastavu do kraja prvog polugodišta, to jest od 14. do 23. prosinca ove godine.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs jučer je rekao da će do kraja tjedna sve županije izvijestiti Ministarstvo o tome hoće li u srednjim školama prijeći na online nastavu. Dodao je da se u srednjim školama u nekoliko županija nastava tako već održava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!