13:39 / 06.05.2020.

Autor: B.A./Hina

Dubrovnik: Tri novozaražena, svi su zdravstveni djelatnici

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Svi su bili kontakti medicinske sestre koja je zadnji put bila u smjeni 19. travnja
Tri nova slučaja zaraze Covidom-19 i to sva tri kod zdravstvenih djelatnika potvrđena su u srijedu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a svi su bili kontakti medicinske sestre koja je zadnji put bila u smjeni 19. travnja, a zaraza joj je potvrđena 10 dana poslije.

Epidemija koronavirusa - najnovije informacije

Koronavirus utvrđen je medicinskoj sestri koja je bila u samoizolaciji od 28. travnja, zatim medicinskoj sestri na porodiljnom dopustu te tehničaru dubrovačke bolnice.

Prema epidemiološkoj preporuci u samoizolaciju je stavljeno osam djelatnika bolnice, navode u županijskom Stožeru civilne zaštite i ističu kako ne postoji bojazan od eventualnog prijenosa zaraze na pacijente.

U županiji je dosad ukupno koronavirusom zaraženo 115 osoba.

Od početka pandemije iz županije je na analizu u Zagreb poslano 2068 uzoraka, od kojih se čekaju rezultati za 34 uzorka poslana u utorak.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je jedanaest pozitivnih pacijenata - deset na Odjelu za infektologiju, a jedan u Jedinici intenzivnog liječenja i nije intubiran.

Jedna osoba iz Konavala je izliječena.

Ukupno su 183 osobe u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata utvrđena su četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđen je ukupno 31 slučaj kršenja samoizolacije.

Županijski stožer i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!