17:33 / 03.09.2018.

Autor: HRT

Dubrovnik: U "Školi za život" čak pet razreda prvašića

-

-

Foto: - / -

Među 72 hrvatske "Škole za život" tri su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji - dvije na otoku Korčuli, a jedna u Dubrovniku.
Među 72 hrvatske "Škole za život" tri su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji - dvije na otoku Korčuli, a jedna u Dubrovniku.

U Osnovnoj školi Ivana Gundulića u Dubrovniku prvašići su svoj prvi dan počeli puštanjem šarenih balona, a to je popratila i HRT-ova ekipa.

Neke od najvećih promjena uvedene su u Hrvatski jezik i književnost pa se tako pisana slova više neće učiti u prvom razredu, a lektira nije strogo određena. Nastavnica hrvatskog jezika Maja Bezina kazala je da će učenici moći izabrati neka književna djela koja vole čitati. Tako nam pokazuju i daju povratnu informaciju svojim interesima tematski i naravno interes za književne vrste. A čitat ćemo i neknjiževne tekstove koji su njima bliski, kazala je. 

Stručne službe pratit će prilagodbu, načine i metode.

Roditelje zaista pozivam na otvorenost, na kritičnost i da sve probleme koji se možda pojave, da ih odmah rješavamo jer ovo je tek eksperimentalna faza, kazala je Bezina.

Za razliku od nekih drugih dijelova Hrvatske, u ovu je školu danas krenulo 111 prvašića u pet razreda, a još ih je dvoje u područnoj školi na otoku Šipanu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!