Dugogodišnja volonterka Željkica dobila novi dom

26.02.2023.

20:01

Autor: HRT/IMS

Željkica Miković

Željkica Miković

Foto: HTV / HRT

Da se dobro dobrim vraća, pokazuje naša sljedeća priča. Zahvaljujući Caritasu Zagrebačke nadbiskupije i volonterima riješeno je stambeno zbrinjavanje gospođe Željkice Miković. Novi dom u Hrvatskom Leskovcu s oduševljenjem je dočekala.


- Meni to znači puno. Nisam se zasad smjestila, treba još doći kanalizacija i voda. Nisam u vlazi i ruševini. Da slučajno dođe jači potres, sve bi se srušilo, rekla je za Dnevnik Željkica Miković.

Dragica Šainović
, voditeljica župnog Caritasa župa Lučko, rekla je kako je Željkica dugodišnja Caritasova volonterka koja na svoju tešku situaciju nije previše pozornosti obraćala. Aktivni župljani angažirali su se i odlučili pomoći Željkici. U akciju su se potom uključili i Hrvatski Caritas, Caritas Zagrebačke nadbiskupije te župni Caritas. 

- Za sada za slične slučajeve ne znamo, ali sigurno da ima ljudi u potrebi. Pomažemo već dugi niz godina hranom i drugim potrepštinama, duhovnom potporom, a spremni smo i na ovakve akcije bude li potrebno, rekla je Šainović.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!