Dujmenović: U sisačkoj bolnici trenutno slobodan jedan respirator

23.11.2020.

19:15

Autor: Iva Magušić-Dumančić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

default error photo
Ravnatelj OB-a Sisak "Dr. Ivo Pedišić" Tomislav Dujmenović naglasio je da svakodnevno u bolnicu dolazi veliki broj bolesnika s COvidom - 19 s teškom i srednje teškom kliničkom slikom.
Pritisak na zdravstveni sustav, kao što vidimo, svakim je danom sve veći.  HRT-ova reporterka Iva Magušić-Dumančić kazala je u Dnevniku HTV-a kako je u Sisačko-moslavačkoj županiji jučer bilo zaraženo oko 200-tinjak osoba, te situacija u samoj županiji nije dobra.

➡️ Stožer: 1973 nova slučaja, 45 osoba preminulo
➡️ Hanževački za Dnevnik HTV-a: Brzi testovi za one koji imaju simptome
➡️ Brzo testiranje na koronavirus - gdje, kada i kako
➡️ Sve o koronavirusu 

Ravnatelj OB-a Sisak "Dr. Ivo Pedišić" mr. sc. Tomislav Dujmenović, dr. med. rekao je kako je situacija u bolnici "Dr. Ivo Pedišić" kompleksna, a daleko od toga da je dramatična. Naglasio je da svakodnevno u bolnicu dolazi veliki broj bolesnika s Covidom - 19 s teškom i srednje - teškom kliničkom slikom za koju je potrebna hitna hospitalizacija.

Problem čine teški bolesnici

Istaknuo je kako poseban problem čine teški bolesnici jer zahtijevaju uporabu respiratora. Dodao je kao su danas, ali i prije četiri dana imali problem jer su kapaciteti bili prepunjeni. Kazao je da bolnica trenutno ima 53 bolesnika koji su hospitalizirana, a od toga ih je 11 na respiratoru.

- Dogodilo se da su naši kapaciteti bili prepunjeni, ali ni tad nismo bili sami, već na prvi poziv javio se resorni ministar i njegovi pomoćnici te smo uz njihovu pomoć prebacili jednog bolesnika u KB Dubrava, a sutra nas očekuju novi respiratori, kazao je ravnatelj Dujmenović.

"Trenutno jedan slobodan respirator"

Dodao je kako je takva situacija za njega kao ravnatelja i bolnicu neprocjenjiva. Istaknuo je kako u bolnici trenutno imaju jedan slobodan respirator, te očekuje i dalje pomoć ministarstva, ali dodao je da u bolnici ima dovoljno mjesta za hospitalizaciju pacijenata.

Dujmenović je rekao da imaju i dovoljna mjesta za hospitalizaciju s kisikom, te da je bolnica spremna.

Naglasio je kako je medicinsko osoblje vrlo umorno, ali svi rade dobro svoj posao te da OB-a Sisak "Dr. Ivo Pedišić" ima dovoljno i sestara i liječnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!