18:27 / 04.12.2020.

Autor: Margareta Jozinović/T.V./Dnevnik/HRT

Dujmenović: Vrlo brzo možemo povećati naše kapacitete

Sisak (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)

Sisak (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Ravnatelj OB-a Sisak mr.sc. Tomislav Dujmenović kaže kako je situacija ozbiljna u čitavoj zemlji pa tako i u Sisku. Kapaciteti bolnice trenutno su 89 kreveta, ali vrlo brzo prenamjenom možemo povećati te kapacitete, rekao je.
Sisačko-moslavačka županija jedna je od onih koje proteklih dana imaju velik porast broja novozaraženih. Danas ih je bilo 230. Idućih dana se očekuje sve veći pritisak na tamošnji bolnički sustav.

➡️ Capak: Cjepivo će biti besplatno, a cijepljenje dobrovoljno
➡️ Koronavirus - najnovije informacije 

Ravnatelj OB-a Sisak mr.sc. Tomislav Dujmenović kaže kako je situacija ozbiljna u čitavoj zemlji pa tako i u Sisku.

- No sustav je pod kontrolom zahvaljujući stalnoj komunikaciji i koordinaciji Ministarstva zdravstva, stožera civilne zaštite i velikom zalaganju svih naših djelatnika. Trenutno imamo 65 covid bolesnika. Kapaciteti naše bolnice trenutno su 89 kreveta, ali vrlo brzo prenamjenom možemo povećati te kapacitete, bilo u Sisku bilo na našoj lokaciji u Petrinji gdje je odjel pulmologije. U vrlo kratkom vremenu ti se kapaciteti mogu povećati, ustvrdio je Dujmenović.

Rekao je kako su prošli tjedan dobili dva nova respiratora.

- Ukupno imamo 17 respiratora od kojih je 12 rezervirano za covid bolesnike, i to zadovoljava naše potrebe. U slučaju nedostatka direktno komuniciramo s ministrom zdravstva i njegovim pomoćnicima i premještamo bolesnika u Zagreb. Tako sebi stvaramo rezervu, objasnio je.

Kaže kako trenutačno imaju 16 zaraženih zdravstvenih djelatnika, a dodatnih 16 se nalazi u samoizolaciji.

- Svi oni požrtvovno rade, preumorni su ali i dalje nastavljaju sa svojim radom, poručio je ravnatelj OB-a Sisak.

Ponovio je da su zdravstveni sustavi u cijeloj Europi preopterećeni. Pozvao je sve da se pridržavaju mjera jer jedino tako, ustvrdio je, možemo pobijediti ovu epidemiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!