14:27 / 27.08.2021.

Autor: HRT

Dumbović o istražnim radnjama USKOK-a

Darinko Dumbović

Darinko Dumbović

Foto: HRT / HRT

Bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović komentirao je medijske natpise da USKOK već nekoliko tjedana provodi izvide u petrinjskoj gradskoj upravi gdje je i kako završio novac namijenjen za gospodarstvenike i poljoprivrednike koji su oštećeni u potresu. 


- Iznenađen sam da se kopalo po novoj prošlosti i da se stiglo do USKOK-a. Tvrdi da po njegovim saznanjima svi koji su se javili na natječaji u rokovima i imali traženu dokumentaciju, su dobili sredstava. Gradsko vijeće je, kaže, ono koje je odlučivalo tko će dobiti pomoć i tko ne.

- Ja nisam išao od predmeta do predmeta, predmeta je jako puno, mogu predočiti poziv i prestanak poziva kada je u pitanju dodjela tih sredstava, određeni kriteriji,na kraju i povjerenstvo, Povjerenstvo koje donijelo odluku i meni dalo kao gradonačelniku da ja to potpišem i ja sam to uvažio. Ono što znam je da smo svima uspjeli koliko-toliko raspodijeliti sredstva koja smo imali na raspolaganju - poručio je Darinko Dumbović, bivši gradonačelnik Petrinje.

Ne osjeća se odgovornim da je nekome pogodovao a nekome ne, takav moj potpis, kaže, nećete naći.

- Ne bih mogla komentirati detalje, nisam dovoljno upoznata, znam da kada sam stupila na dužnost gradonačelnice, krim policija je obavljala svoje poslove, a mi smo stavili na raspolaganje sve što im je bilo potrebno - izjavila je Magdalena Komes, gradonačelnica Petrinje.

Zatekli smo veliki dug, kaže, molimo za strpljenje vjerovnike, trudimo se isplatiti obaveze koje je moj prethodnik preuzeo prilično neodgovorno.

Rekla je i da joj su se javili nekoliko OPG-ovaca koji smatraju da su trebali dobiti pomoć, a nisu, nego da su dobili neki drugi koji možda nisu trebali, ali, poručuje da će sve to nadležne institucije istražiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!