20:14 / 11.04.2021.

Autor: V.G./HRT/Hina

Đurđevac: Eksplozija smjese drvene prašine i zraka uzrok požara u tvornici

Požar u đurđevačkoj tvornici parketa

Požar u đurđevačkoj tvornici parketa

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Do požara u đurđevačkoj tvornici parketa Bauwerk Boen, u kojem je izgorio pogon i strojevi, ali ozlijeđenih nije bilo, došlo je zbog eksplozije eksplozivne smjese drvene prašine i zraka u filtru silosa za smirivanje drvene prašine, izvijestila je u nedjelju policija.

Policija je u suradnji s vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba provela očevid te je utvrđeno da je požar u postrojenju za proizvodnju briketa nastao kao posljedica eksplozije eksplozivne smjese drvene prašine i zraka u filtru silosa za smirivanje drvene prašine koja je uzrokovana mehaničkom iskrom na lopaticama odsisnog ventilatora. Policijski službenici dostaviti će izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju koprivničko-križevačke policije.

Jučer oko 9.45 sati u proizvodnom pogonu tvrtke izbio je požar prilikom kojeg je izgorio pogon i strojevi, a po izjavi odgovorne osobe za zaštitu od požara tvrtke materijalna šteta procjenjuje se na oko 3.750.000 kuna.

Požar su ugasili vatrogasci JVP-a Đurđevac i vatrogasci tvrtke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!