10:26 / 18.05.2019.

Autor: HRT

Đuroković: Glavna opasnost od poplava je prošla

-

-

Foto: - / -

Viši vodostaj još neko vrijeme bilježit će se na području Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije.
Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda i ujedno glavni rukovoditelj obrane od poplava, u Intervju tjedna Hrvatskog radija stigao je s terena. Glavna opasnost od poplava je prošla i sada se sve svodi na evakuaciju zaostalih procijednih voda, na nekim mjestima dezinfekciju i pomoć stručnih službi da se život na pogođenim područjima vrati u normalu.

Prognoza kaže - kiša je i dalje moguća. Što to može promijeniti u procjeni opasnosti?

- Te kiše neće biti tolikog intenziteta da bi mogle izazvati neki novi vodni val, možemo reći da je s današnjim danom opasnost prošla u cijeloj RH. Još imamo zaostali vodni val rijeke Kupe koji je negdje na području Siska u ovome trenutku. Una je prošla jasenovačko područje. Možemo isto tako reći da smo jučer u Gunji, na pet godina od velike katastrofe, ispratili i velike vodne valove Vrbasa i Bosne koji su otišli prema granici sa Srbijom. Ti se vodni valovi nisu preklopili, neće se preklopiti ni ovaj kupski ni unski - rekao je Đuroković.

Viši vodostaj još neko vrijeme bilježit će se na području Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!