Duspara osvojio peti mandat gradonačelnika Slavonskog Broda

30.05.2021.

22:40

Autor: V.G./HRT/Hina

Mirko Duspara

Mirko Duspara

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Nezavisni Miro Duspara osvojio je u nedjelju peti uzastopni mandat gradonačelnika Slavonskog Broda jer je u drugom krugu pobijedio je Dragana Jelića(HDZ).

Prema prvim neslužbenim podacima Duspara je osvojio 10.154 glasa, dok je Jelić osvojio 9.265 glasova. U Slavonskom Brodu u drugom krugu izbora na birališta je izašlo 39 posto birača.

Duspara je rekao da je rezultat očekivanio.

- Brođani su i u prvom krugu rekli da bi trebalo nastaviti dalje u ovom smjeru. Razlika je da se sada udružila cijela oporba. Ja se zahvaljujem građanima koji su prepoznali jednu konstantu i nešto što je dobro za razvoj Grada Slavonskog Broda, rekao je Duspara nakon objave rezultata izbora.

Na upit novinara Duspara je rekao da slijede razgovori o većini slavonskobrodskom Gradskom vijeću, ali kako ne vjeruje da će večeras početi razgovori.

- Većina ljudi nije zadovoljna ovim rezultatom. Treba sjesti i razgovarati hladnom glavom. Očekujem već sutra neke kontakte. Svi dolaze u obzir koji su za razvoj Grada Slavonskog Broda, a svi su obećavali, rekao je Duspara.

Uz zahvalu biračima protukandidat Dragan Jelić (HDZ) čestitao je i Duspari na izbornoj pobjedi.

Za razliku od Duspare, Jelić je i u nedjelju navečer ponovio da je u Gradskom vijeću formirana većina nasuprot Nezavisnoj listi Mirka Duspare.

- Građani su izabrali i to treba poštovati. Nažalost izlaznost je bila mala. Nadam se da će to na slijedeći izborima biti bolje. Sutra je novi dan. Imali smo preliminarne razgovore s potencijalnim koalicijskim partnerima. Ono što za sad imamo je većina u Gradskom vijeću. Bazirana na programima i projektima koji su bili jako slični i koje ćemo se truditi kroz vijeće provoditi. Jutro je pametnije od večeri, rekao je Jelić potvrđujući da se vraća u Zagreb na mjesto državnog tajnika, te da je i dalje spreman pomagati Slavonskom Brodu i svima oko provođenja projekata.

U gradskom vijeću Slavonskog Broda Nezavisna lista Mirka Duspare osvojila je devet mjesta HDZ osam, Kandidacijska lista grupe birača Slavica Lemaić dva mjesta, Domovinski Pokret jedno mjesto i SDP jedno mjesto.

Uz Slavonski Brod u drugom krugu u Brodsko-posavskoj županiji načelnike se biralo u pet općina. U općini Bebrina pobjedio je Ivan Brzić(HDZ), u općini Klakar pobjedio je Tomislav Pendić (HDZ-HSP) u Oprisavcima Pejo Kovačević (kandidat Grupe birača). U općini Oriovac peti mandat osvojio je Antun Pavetić(kandidat Grupe birača). Mandat načelnika općine Bukovlje osvojio je i Davor Petrik(SDP) čija je kuća u petak vandalski išarana, a gume na osobnom automobilu izbušene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!