16:55 / 12.07.2021.

Autor: T.V./HRT/Hina

Požar kod Srime lokaliziran

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

 Požar koji je izbio kod Srime na vodičkom području lokaliziran je u ponedjeljak u 17,12 sati, a opožareno je deset hektara niskog raslinja, trave i borove šume, doznaje se u Županijskom centru 112.

Iako je po prvim informacijama bila riječ o dva požara na Srimi - prvi koji je buknuo u 14,22 sati i drugi pola sata kasnije, iz Županijskog centra 112 izvijestili su kako je ipak riječ o jednom požaru.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Vodice Ivica Begić za Info Vodice rekao je kako su ga gasila dva airtractora koja su sada povučena, a dodao je i kako je nekoliko objekata bilo ugroženo, no brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je širenje požara na njih.

Na intervenciju su, među ostalima, izašli pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi Vodice i Šibenik, te Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vodica, Zatona, Šibenika, Pirovca i Tisnog.

MORH: Dva Airtractora gase požar u Srimi kod Vodica

Dva Airtractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga angažirana su u ponedjeljak u akciji gašenja požara na području Srime, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Zračne snage su od 21. lipnja, kada je započela protupožarna sezona, pa do 11. srpnja sudjelovale u gašenju 14 požara i to sedam u Šibensko-kninskoj županiji, tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji, dva u Zadarskoj županiji te po jednog u Primorsko-goranskoj županiji i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Izvršeno je 17 izviđanja protupožarnim avionima u županijama priobalja. Zbog gašenja i protupožarnog izviđanja izvršena su 554 leta, izbačeno je 2689 tone vode i utrošeno je 12 litara pjenila.

Dva je puta bio angažiran i tim bezposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!