Dva kanadera gase požar kod Svilaje

17:31 / 17.08.2021.

Autor: B.A./Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Dva kanadera CL-415 iz sastava protupožarnih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u utorak u poslijepodnevnim satima na gašenju požara na požarištu Otavica - Svilaja u Šibensko-kninskoj županiji.

Također, jedan Airtractor AT-802 angažiran je na protupožarnom izviđanju na ruti Zadar Dubrovnik Zadar, priopćilo je Ministarstvo obrane.


Od početka II. faze protupožarne sezone od 21. lipnja do 17. kolovoza, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju 74 požara. Riječ je o 28 požara u Šibenskoj-kninskoj, 25 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 16 u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj i po jedan Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.


Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 52 protupožarna izviđanja u županijama priobalja.


U gašenju požara i protupožarnom izviđanju odrađena su 3653 leta, izbačeno je 16.417 tona vode, prevezeno 7,5 tona tereta i utrošeno 3916 litara pjenila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!