Dva kanadera gase požar kod Trogira

20:21 / 05.06.2018.

Autor: M.M./Hina

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dva kanadera CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH predvečer su upućena na gašenje požara na lokaciji Marina-Vrsine-Najevi kod Trogira.
Dva kanadera CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH predvečer su upućena na gašenje požara na lokaciji Marina-Vrsine-Najevi kod Trogira. To je prvi požar u kojem su angažirane zračne snage od početka ovogodišnje protupožarne sezone koja je počela 1. lipnja. Požar je lokaliziran.

Iz Ministarstva obrane priopćili su da zajedno s Oružanim snagama RH sudjeluju u pripremi i provedbi protupožarne sezone 2018., temeljem Programa aktivnosti Vlade RH u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2018. i Zakona o obrani.

Sukladno Programu aktivnosti, MORH izrađuje Operativni plan korištenja i pomoći OS RH u zaštiti kod požara otvorenog prostora, koji postaje sastavni dio Državnog plana angažiranja vatrogasnih snaga koje sudjeluju u gašenju požara.

Također, temeljem Programa aktivnosti Vlade, u prostorima Državne vatrogasne intervencijske postrojbe u Divuljama kod Trogira za vrijeme trajanja protupožarne sezone (1. lipnja 30. rujna) Državna uprava za zaštitu i spašavanje u suradnji s MORH-om, MUP-om i drugim tijelima sustava domovinske sigurnosti ustrojila je Operativno vatrogasno zapovjedništvo RH. 

U tom je zapovjedništvu oprema za prijenos slike i prikaz svih relevantnih informacija u realnom vremenu, odakle se rukovodi i kordinira uporaba Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u gašenjima požara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!