13:52 / 24.07.2021.

Autor: B.A./HRT

Kanaderi angažirani na požarištu na Crvenoj zemlji

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Marko Dimić / PIXSELL

Više kanadera angažirano je na požarištu na Crvenoj zemlji u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestio je danas poslijepodne MORH.

MORH je javio kako su dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH danas u poslijepodnevnim satima angažirana na požarištu Petrčane u Zadarskoj županiji, a jedan Canadair CL-415 na gašenju požara na Crvenoj zemlji u Šibensko-kninskoj županiji. Prva dva Canadaira CL-415 u međuvremenu su preusmjerena na gašenje požara na Crvenoj zemlji.

Također, u tijeku je angažiranje jednog protupožarnog aviona Air Tractor AT-802 na protupožarnom izviđanju na ruti Zadar-Dubrovnik, izvijestio je MORH.

Od početka II. faze PP sezone koja je počela 21. lipnja do 21. srpnja 2021., zračne snage PP NOS-a OS RH sudjelovale su u gašenju 29 požara i to: 11 u Šibensko-kninskoj županiji, devet u Splitsko-dalmatinskoj županiji, sedam u Zadarskoj županiji te po jednog u Primorsko-goranskoj županiji i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, navodi MORH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!