Dva kanadera upućena na gašenje požara na području Diklo-Kožino

03.08.2023.

10:23

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Sime Zelic / PIXSELL

U tijeku je gašenje požara otvorenog prostora na području Zadra. Županijski vatrogasni operativni centar Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na ulasku u Zadar, iz smjera Posedarja, priopćili su iz HVZ-a.

Na gašenju požara su, dodaju, Javna vatrogasna postrojba Zadar sa 7 vatrogasaca i 3 vozila te Dobrovoljno vatrogasno društvo Sukošan s 3 vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Na gašenju požara sudjeluju i dva Air Tractora.

- Za sada su na terenu vatrogasci JVP Zadar i DVD Sukošan te dva protupožarna zrakoplova, a ukoliko bude potrebe, podignut ćemo još vatrogasnih snaga. - rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Na Čiovu jutros ugašen požar


Jutros u šest sati ugašen je požar raslinja na otoku Čiovo naselje Okrug Gornji, za koji je Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Split zaprimio dojavu 27. srpnja, stoji u priopćenju HVZ-a.

Požar koji je jučer popodne planuo na području Kaštel Novog i Rudina ugašen je u večernjim satima. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od dva hektara.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 45 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz IVP Split, JVP Trogir te dobrovoljna vatrogasna društva Kaštel Gomilica, Mladost, Solin i Kaštela. Pored zemaljskih snaga na intervenciji gašenja požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor AT 802 koji je preusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja, dva protupožarna zrakoplova Canadair CL 415 te specijalno željezničko vozilo ROBEL za gašenje požara.

Iz HVZ-a ističu da je uspješno ugašen požar koji je jučer izbio na otvorenom prostoru u Imotskom, naselje Grubine. Požarom je zahvaćena borova šuma i raslinje na površini od 1,5 hektara.

U gašenju požara sudjelovala je JVP Imotski sa sedam vatrogasaca i tri vatrogasna vozila te jedan AT 802 koji je bio na ovom području zbog protupožarnog izviđanja s jednim bacanjem vode.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!