14:37 / 19.10.2021.

Autor: HRT

Dva policijska motociklista teško ozlijeđena u jučerašnjoj prometnoj nesreći

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Policija je objavila priopćenje u vezi s jučerašnjom prometnom nesrećom na A3 u kojoj su teško ozlijeđena dva policijska službenika, prometna motociklista. 

Na sjevernoj strani autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac kod Novske, jučer oko 17.15 dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva policijska službenika, prometna motociklista.

Nesreća se dogodila kada je 48-godišnji državljanin Republike Srbije, koji se kretao u smjeru Zagreba, pretjecao skup vozila, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tada je udario dva službena motocikla kojim su upravljali policijski službenici u službi i pretjecali skup vozila. Uslijed udarca oba policijska službenika pala su na kolnik.

Sudionici ove prometne nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola, a liječnička pomoć policijskim službenicima je pružena u Općoj bolnici Nova Gradiška gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede. Očevidom prometne nesreće rukovodila je općinska državna odvjetnica u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, u suradnji s očevidnom ekipom Postaje prometne policije Kutina.

Od 17.30 do 19. listopada do 00.25 sati, za sav promet bila je zatvorena sjeverna kolnička traka autoceste A3, dok se promet odvijao obilazno županijskom cestom Novska – Lipovljani. Po dovršenim policijskim izvidima policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće na državno odvjetničku meritornu odluku, priopćila je policija 

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!