Dvije hrvatske policajke na Ironmanu, jednoj od najtežih utrka

20.07.2022.

07:00

Autor: Jasminka Kalčić/Dnevnik/IMS/HRT

Nives Šimić i Nikolina Kuvačić

Nives Šimić i Nikolina Kuvačić

Foto: Dnevnik / HTV

Dvije policajke bile su jedine hrvatske predstavnice među tri tisuće natjecatelja na jednoj od najtežih utrka na svijetu, Ironmanu. Početkom mjeseca u Austriji su otrčale, otplivale i biciklom odvozile čak 226 kilometara te tako i sebi i drugima pokazale da se sve može, ako se želi.


Nikolina Kuvačić još je od djetinjstva znala da želi biti policajka. Želja za adrenalinom i to što je svaki dan drugačiji kada dođete na posao, ne znam, s tim sam se valjda rodila, kazala je Nikolina Kuvačić, policijska službenica za imovinski kriminalitet iz Policijske uprave istarske.

Ljubav prema izazovu, adrenalinu i plivanju odvela ju je na put triatlona. Prioritete je posložila i kaže da je prije svega mama.

- I posao se mora odraditi. Od toga svi živimo. A i to je ljubav, isto. Na kraju dana mora se složiti trening, jer inače, kako kaže, natjecanje Ironman, ne bi se moglo drugačije odraditi.

Nikolina Kuvačić

Nikolina Kuvačić

Foto: Dnevnik / HTV

Tjedno po 15 sati treninga nije omelo ni Nives Šimić da bude izvrsna policajka.

- Prije svega je pomoć drugima. Volim i adrenalin, volim tu dinamiku. Jednostavno, kad odmalena tako nešto želite i sanjate - sve vam se poklopi. Evo me već skoro 12 godina u policijskoj odori, kazala je Nives Šimić, vođa ophodnje, VI. policijske postaje Zagreb u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Ona od 2014. godine rekreativno trči. Onda je uslijedila prva utrkica, druga utrkica i sve se to nadoveže, pa postane ovisnost, zbog koje ne možete stati, objasnila je Nives Šimić.

Nives Šimić

Nives Šimić

Foto: Dnevnik / HTV

Treneri su svetinja i filter za sve strahove, vjeru i krize, koje su u natjecanjima neminovne.

- To se resetira jako brzo i shvatiš da radiš to zbog nekog svog zadovoljstva, svojih ciljeva, da samoj sebi dokažeš da možeš, da dokažeš djetetu da možeš i da nema odustajanja u životu. Dođeš s tim do kraja, i to je to, kazala je Nikolina Kuvačić.

Riječ odustajanje za Nives Šimić ne postoji. Ja uvijek volim reći da glava diktira a tijelo sluša, i tu onda, kako kaže, nema što ne možeš.

Snažne, psihički i fizički, dvije policajke, triatlonke, Nives i Nikolina, već razmišljaju o novim izazovima, novim rušenjima granica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!