12:31 / 27.05.2020.

Autor: M.Š./Hina

Dvije osobe privedene zbog iznude i nestanka novca u Šibeniku

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Osumnjičeni 19-godišnjak i 28-godišnjak uz kaznenu prijavu su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.
Šibenska policija je po dovršetku istrage u slučaju novca nestalog iz doma šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, zbog iznudu na štetu maloljetnika i njegove 39-godišnje majke, osumnjičila 19-godišnjaka i 28-godišnjaka, koje je kazneno prijavila.

- Osumnjičeni 19 i 28-godišnjak su, koristeći saznanja da oštećeno dijete ima pristup novcu u većim količinama, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, tijekom mjeseca svibnja u Šibeniku, koristeći dob oštećenog djeteta, uz ozbiljnu prijetnju da će napasti na život i tijelo djeteta i njegove majke zatražili da im preda novac iz kućnog budžeta, što je isti učinio 18. svibnja između 1.30 do 2 sata u Šibeniku, kada im je predao veći, točno neutvrđeni iznos novca, priopćila je danas PU šibensko-kninska.

Istragom je utvrđeno, navodi policija, i da je osumnjičeni 19-godišnjak, 18. svibnja nakon što je maloljetnik iz straha osumnjičenima predao novac, za iznos od 20.000 kuna kupio motor, koji je tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen i osumnjičeniku oduzet. Osumnjičeni 19-godišnjak i 28-godišnjak uz kaznenu prijavu su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. 

Glasnogovornica šibensko-kniske Policijske uprave Marica Kosor ranije danas je potvrdila da je u Sesvetama u utorak uhićen 28-godišnjak koji se povezuje s kaznenim djelom iznude u slučaju nestanka novca iz kuće župana Pauka. Policija nije otkrila detalje istrage o nestanku novca iz kuće i iznude člana županove obitelji. Mediji neslužbeno navode kako je žrtva iznude županov maloljetni posinak i njegova 39-godišnja majka.

Jedan osumnjičeni poslao mail, tvrdi da iznude nije bilo

U mailu koji je privedeni 28-godišnjak u ponedjeljak poslao redakciji portala ŠibenikIN, on tvrdi da nikakve iznude nije bilo, ali i da je voljan predat se policiji ako mu se omogući poligrafsko ispitivanje.

- Ove teške optužbe, za koje sam neslužbeno doznao da me se tereti, su više nego dovoljne da mi unište život. Ne vidim drugog načina da optužbe opovrgnem osim odgovaranjem na pitanja sastavljena od strane stručnih osoba, poručio je putem maila.

Župan Pauk: Iznos je puno manji

Župan Goran Pauk o cijelom slučaju do sada se oglasio samo kratkom porukom koju je poslao medijima.

- S obzirom da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti prije izjave nadležnih tijela, ali mogu vam kazati samo da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici, što medije prvenstveno zanima, na štetu bilo kakve zaštite djeteta, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!