17:12 / 12.08.2021.

Autor: T.V./HRT/Hina

Dvije osobe spašene s goruće brodice u blizini Rogoznice

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je u četvrtak da su spašene dvije osobe s nasukane brodice u plamenu stranih registarskih oznaka na području otočića Jaz u blizini Rogoznice.

Na brodici su se nalazile dvije osobe i pas koji su zbog nemogućnosti lokaliziranja požara spas potražili u moru pa ih je nedugo potom spasila posada plovila koje se u trenutku požara nalazilo u blizini unesrećenih.

Nacionalna središnjica za koordinaciju traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je u četvrtak u 12,15 obavijest o nasukanoj brodici stranih registarskih oznaka u plamenu na području otočića Jaz u blizini Rogoznice.

Na mjesto nezgode upućena je vatrogasna postrojba koja je po dolasku pristupila gašenju brodice koja je, unatoč uloženim naporima, potonula oko 13,10. Onečišćenje mora nije uočeno, a Lučka kapetanija Šibenik provodi izvide o okolnostima slučaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!