Dvogodišnja agonija Ante Ledenka, bivšeg radnika TLM-a

04.02.2018.

22:10

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Nakon stečaja TLM-a 2015. Ante Ledenko je s oko 400 radnika ostao bez posla. Iako je nakon ponovnog pokretanja proizvodnje u TLM vraćeno više od polovine bivših radnika, za Antu ondje nije bilo mjesta.
Više od dvije godine traje agonija Ante Ledenka. Još dok je radio u ljevaonici šibenskog TLM-a - obolio je od nekoliko neizlječivih bolesti.

Nakon stečaja 2015. godine Ante je s oko 400 radnika ostao bez posla i primanja. Iako je nakon ponovnog pokretanja proizvodnje u TLM vraćeno više od polovine bivših radnika, za Antu ondje nije bilo mjesta. Dobio je Chronovu bolest, celijakiju, fibrozu pluća, probleme sa srcem. On i majka žive od 1500 kuna njezine mirovine a samo za lijekove i posebnu prehranu trebaju 2.000.

Prema Zakonu o radu i međunarodnim konvencijama on je morao biti vraćen na posao, tvrdi Vedran Uranija, Antin pravni zastupnik i zastupnik SSSH Zadar. Tražimo hitan sastanak s upravom TLM-a da elaboriramo cijeli problem i zatražimo da mu se sukladno preostaloj radnoj sposobnosti odnosno sukladno rješenju invalidske komisije nađe odgovarajuće mjesto, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!