Mislav Herman uvjerljivo pobijedio na izboru za šefa zagrebačkog HDZ-a

17.10.2021.

08:04

Autor: Dnevnik/Vijesti/IMS/HRT

Izbori u HDZ-u

Izbori u HDZ-u

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Više od 200 tisuća članova HDZ-a danas je biralo čelnike općinskih, gradskih i županijskih organizacija - prema načelu "jedan član - jedan glas". Biralo se među, ukupno, 658 kandidata, a u većem dijelu HDZ-ovih organizacija - na listiću je bio samo jedan kandidat.

Jedna od najnapetijih unutarstranačkih bitki - vodila se za čelnu poziciju u Zagrebu, gdje je uvjerljivu pobjedu odnio dosadašnji šef zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman - ispred protukandidata Pave Kostopeča.

Promjena, pak, u Šibensko-kninskoj županiji - gdje je u utrci za predsjednika županijske organizacije pobijedio aktualni šibenski gradonačelnik Željko Burić - ispred dosadašnjeg županijskog šefa Nediljka Dujića.

- Rezultati su odlični. Koristim priliku kako bi zahvalio svim članovima zagrebačkog HDZ-a što su izašli na izbor i poklonili povjerenje našem timu jer ovo je bila timska pobjeda. Pozivam zagrebački HDZ na zajedništvo i predani rad kako bi na idućim lokalnim izborima, kad god oni bili, preuzeli odgovornost za vođenje grada Zagreba. Želim poručiti kako je zagrebački HDZ od danas jedinstvena snaga u kojoj za svakog člana ima mjesta, rekao je Mislav Herman, predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a.

Redoviti unutarstranački izbori održani su sukladno odluci Nacionalnog vijeća HDZ-a od 12. srpnja 2021. Više od 200 tisuća članova stranke će po načelu, jedan član - jedan glas, na 567 biračkih mjesta birati predsjednike i potpredsjednike u 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija HDZ-a, kažu iz stranke. Ukupno se natječe 658 kandidata.

Drugi krug stranačkih izbora, ondje gdje bude trebalo, održat će se 24. listopada. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!