15:45 / 18.09.2020.

Autor: P.F./HRT

Dvoje djelatnika knjižnice zaraženo koronavirusom

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Odmah nakon saznanja o pozitivnom testu na koronavirus za dvoje djelatnika, Knjižnice grada Zagreba poduzele su sve mjere zaštite prema preporukama epidemiološke struke.
Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića u Zagrebu danas privremeno bila zatvorena zbog pojave zaraze koronavirusom kod dvoje djelatnika.

Odmah nakon saznanja o pozitivnom testu na koronavirus za dvoje djelatnika, Knjižnice grada Zagreba poduzele su sve mjere zaštite prema preporukama epidemiološke struke. Knjižnica je zatvorena radi dezinfekcije prostorija i aerosolizacije, a djelatnici koji su bili u kontaktu sa zaraženima poslani su u samoizolaciju.

- Upravo dosadašnja organizacija poslovanja omogućila je da nismo morali u potpunosti zatvoriti knjižnicu, jer smo sve djelatnike podijelili u dvije grupe koje nisu dolazile u kontakt tijekom radnog vremena, istaknula je voditeljica knjižnice Jasna Kovačević.

Knjižnice grada Zagreba poduzele su sve mjere da već sutra korisnici mogu doći u Knjižnicu i sigurno se koristiti svim našim uslugama, pojasnila je.

Od idućeg tjedna, 21. rujna, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića U Preradovićevoj 5 u Zagrebu radit će samo u jednoj smjeni: ponedjeljak, srijeda, petak i subota od 8 do 14 sati, a utorak i četvrtak od 14 do 20 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!