09:40 / 13.06.2020.

Autor: HRT

Dvoje novozaraženih, u Osijeku i u Zagrebu

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ukupan broj oboljelih od koronavirusa je 2251, priopćio je danas Stožer civilne zaštite.
Dvoje je novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2251, priopćio je danas Stožer civilne zaštite. Oboljeli su iz Osječko-baranjske županije i Grada Zagreba.

- U ovom trenutku nama mjesta panici. Oba su importirana. Znamo sve kontakte, tako da ovo ne predstavlja onakvu prijetnju kao što se u nekim susjednim zemljama događa, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Kako je prije priopćio Stožer Osječko-baranjske županije, riječ je o osobi iz Osijeka koja se nedavno vratila iz Austrije te potom bila u samoizolaciji, a testirana je prije ponovnog odlaska u Austriju. Opširnije 

Do sada je testirano 69.967 osoba, od toga 246 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je šest osoba, a nitko nije na respiratoru. Ukupan broj ozdravljenih je 2134, što je jedan novoozdravljeni u 24 sata, dok je ukupan broj preminulih 107.

Istarski županijski stožer civilne zaštite objavio je danas da u Istri i dalje nema novooboljelih. Svih 18 uzoraka brisova ispitanih unutar 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije negativno je na koronavirus, dodaje županijski stožer. 

U Hrvatskoj u petak nije bilo novooboljelih.
Foto: Cai Yang/XINHUA/PIXSELL

Foto: Cai Yang/XINHUA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!