12:43 / 16.02.2021.

Autor: Hina/HRT

Dvoje pokušalo ući u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima

Kontrola na graničnom prijelazu

Kontrola na graničnom prijelazu

Foto: Ilustracija/Kristina Stedul Fabac / Pixsell

Osječko-baranjska policija kazneno će prijaviti hrvatsku državljanku (32) koja je u Hrvatsku pokušala ući s krivotvorenim PCR testom na koronavirus, a državljaninu Srbije (42) koji je također imao krivotvoreni test, zabranjen je ulaz u Hrvatsku.

Osumjičenici su u ponedjeljak, na graničnom prijelazu Erdut, na ulaznoj graničnoj kontroli, policajcima predočili krivotvorene obrasce negativnih PCR testova na koronavirus, kako im se sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ne bi odredila mjera samoizolacije na adresi prebivališta.

Policijski službenici za graničnu kontrolu provjerili su vjerodostojnost nalaza PCR testa na COVID-19 te utvrdili kako je riječ o krivotvorini.

Nadležnom državnom odvjetništvu policija će kazneno prijaviti 32-godišnju osumnjičenicu, hrvatsku državljanku, dok je 42-godišnjem državljaninu Republike Srbije odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku, ističu u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!