Dvojica muškaraca uhićena jer su prijetili načelniku Udbine

27.01.2022.

11:13

Autor: HRT/V.G.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 31-godišnjakom iz Perušića, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje načelniku Udbine Josipu Seučeku. 

Oni se sumnjiče da su 20. siječnja 2022. godine u Udbini prijetili 35-godišnjaku iz Udbine vezano uz njegov rad i položaj kako bi ga uznemirili i ustrašili.

Oni su uhićeni, biti će predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Načelnik Seuček je potvrdio Hini da je on žrtva prijetnji dvojice osumnjičenika iz Perušića i rekao da ta "situacija nije dobra, te da ga zbog svega čuva policija".

Zbog interesa istrage ne mogu govoriti o konkretnom napadu na mene, ali mogu reći da se tu radi o trajnom problemu nekontrolirane ispaša nečuvane stoke, o takvoj nebrizi za stoku da su štete poljoprivrednicima svakodnevne te da je ugrožena i sigurnost ljudi u prometu, rekao je Seuček i poslao poruku svima da se "problemi moraju riješiti.

Glasnogovornica policijske uprave iz Gospića Maja Brozičević je potvrdila da policija s tim u vezi obilazi teren i oštećenu osobu iz Udbine. Također je ukazala i na činjenicu da je s ovim kaznenim djelom povezana i jučerašnja prijava protiv 23-godišnjakinje iz Perušića za ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom, jer je 25. siječnja u Vukavi ostavila bez nadzora svog konja čime je ugrozila cestovni promet.

I ranije je bila pravomoćno kažnjena što kao vlasnica nije poduzela sve mjere da stoka i druge životinje ne izađu na cestu bez nadzora.

U utorak je na državnoj cesti broj 25 došlo do naleta automobila na konja, u kojoj je vozač lakše ozlijeđen. No, podsjetila je Brozičević i na nalet teretnog vozila na konja od 13. ovog mjeseca, kojom prilikom je nastala velika šteta na vozilu, a konj je uginuo, za što je kazneno prijavljena 25-godišnja vlasnica konja, također iz Perušića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!