12:46 / 01.04.2022.

Autor: M.M./HRT/Hina

Dvojica Srbina krijumčarili 16 migranata, jedan kombijem probio rampu na autocesti

Dvojica Srbina krijumčarili 16 migranata, jedan kombijem probio rampu na autocesti

Dvojica Srbina krijumčarili 16 migranata, jedan kombijem probio rampu na autocesti

Foto: Marko Prpic / Pixsell

Dvojica srbijanskih državljana uhićena su nakon što je jedan od njih, prevozeći u kombiju 16 ilegalnih migranata s kojima su nezakonito ušli u Hrvatsku, u bijegu od policije probio rampu na autocesti te u Rijeci udarao u policijska vozila koja su ga pokušala zaustaviti.

Iz primorsko-goranske policije priopćili su da su pritvorili 27-godišnjaka i 30-godišnjaka i kazneno ih prijavili zbog protuzakonitog ulaska u Hrvatsku, a ovaj mlađi koji je vozio kombi kazneno je prijavljen i zbog prisile prema službenoj osobi te kažnjen zbog prometnih prekršaja.

Njega su prošlog ponedjeljka ujutro kod mjesta Čavli policajci pokušali zaustaviti kada je kombijem Mercedes Sprinter vozio autocestom Rijeka-Zagreb, a nakon što se nije zaustavio na njihove zvučne i svjetlosne signale, u bijegu je na naplatnoj postaji Grobnik velikom brzinom probio rampu.

Nadalje je, prelazeći kombijem iz trake u traku, blokirao policijska vozila koja su ga pratila te u jedno udario u Rijeci i nastavio vožnju u suprotnom smjeru.

U jednom trenutku 27-godišnjak je iskočio iz kombija i pokušao pobjeći trčeći, ali su ga policajci sustigli i savladali.

U policiji navode da se u kombiju nalazilo 16 državljana Afganistana, Iraka, Pakistana i Turske koji su nezakonito ušli u Hrvatsku u namjeri da nastave putovanje prema zapadnijim europskim zemljama.

Spomenuti vozač migrante je prevozio u suradnji s 30-godišnjakom koji se kao prethodnica vozio u automobilu pred kombijem, a koji je uspio pobjeći, ali ga je policija naknadno pronašla i uhitila.

Četvorica stranih državljana iz kombija zatražili su međunarodnu zaštitu, a prema ostalima je pokrenut postupak povratka, ističu u policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!