Dvojica Srbina krijumčarili 16 migranata, jedan kombijem probio rampu na autocesti

01.04.2022.

12:46

Autor: M.M./HRT/Hina

Dvojica Srbina krijumčarili 16 migranata, jedan kombijem probio rampu na autocesti

Dvojica Srbina krijumčarili 16 migranata, jedan kombijem probio rampu na autocesti

Foto: Marko Prpic / Pixsell

Dvojica srbijanskih državljana uhićena su nakon što je jedan od njih, prevozeći u kombiju 16 ilegalnih migranata s kojima su nezakonito ušli u Hrvatsku, u bijegu od policije probio rampu na autocesti te u Rijeci udarao u policijska vozila koja su ga pokušala zaustaviti.

Iz primorsko-goranske policije priopćili su da su pritvorili 27-godišnjaka i 30-godišnjaka i kazneno ih prijavili zbog protuzakonitog ulaska u Hrvatsku, a ovaj mlađi koji je vozio kombi kazneno je prijavljen i zbog prisile prema službenoj osobi te kažnjen zbog prometnih prekršaja.

Njega su prošlog ponedjeljka ujutro kod mjesta Čavli policajci pokušali zaustaviti kada je kombijem Mercedes Sprinter vozio autocestom Rijeka-Zagreb, a nakon što se nije zaustavio na njihove zvučne i svjetlosne signale, u bijegu je na naplatnoj postaji Grobnik velikom brzinom probio rampu.

Nadalje je, prelazeći kombijem iz trake u traku, blokirao policijska vozila koja su ga pratila te u jedno udario u Rijeci i nastavio vožnju u suprotnom smjeru.

U jednom trenutku 27-godišnjak je iskočio iz kombija i pokušao pobjeći trčeći, ali su ga policajci sustigli i savladali.

U policiji navode da se u kombiju nalazilo 16 državljana Afganistana, Iraka, Pakistana i Turske koji su nezakonito ušli u Hrvatsku u namjeri da nastave putovanje prema zapadnijim europskim zemljama.

Spomenuti vozač migrante je prevozio u suradnji s 30-godišnjakom koji se kao prethodnica vozio u automobilu pred kombijem, a koji je uspio pobjeći, ali ga je policija naknadno pronašla i uhitila.

Četvorica stranih državljana iz kombija zatražili su međunarodnu zaštitu, a prema ostalima je pokrenut postupak povratka, ističu u policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!