Dvojica za 14.500 eura u zagrebačkim ugostiteljskim objektima smještali 11 migranata

16.03.2023.

14:29

Autor: V.K./HRT/Hina

Za 14.500 eura smještali 11 migranata

Za 14.500 eura smještali 11 migranata

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Vlasnik i zaposlenik dvaju zagrebačkih ugostiteljskih objekata uhićeni su pod sumnjom da su pružanjem smještaja za 11 migranata iz Pakistana, Afganistana i Bangladeša koji su iz BiH nezakonito prešli granicu, a za što su od njih primili oko 14.500 eura.

Iz zagrebačke policije u četvrtak su objavili kako muškarce u dobi od 52 i 76 godina sumnjiče da su pružanjem usluge smještaja strancima koje nisu prijavili, nego prikrivali, omogućili nezakonit boravak u Hrvatskoj i time stekli protupravnu imovinsku korist.

Terete ih da su od početka veljače smještaj osigurali za osmoricu Pakistanaca, dvojicu Afganistanaca i jednom državljaninu Bangladeša, koji su iz BiH nezakonito prešli granicu te se kretali i boravili na hrvatskom području.

Osumnjičeni 52-godišnji vlasnik dvaju ugostiteljskih objekata u zagrebačkom Trnju te njegov 76-godišnji zaposlenik migrantima su omogućili nedozvoljeno korištenje smještaja, sve s ciljem prikrivanja njihovog protuzakonitog boravka za vrijeme dok su oni čekali organizaciju svog, također nelegalnog, prebacivanja u Italiju.

Za pruženu uslugu, sumnjaju u policiji, od njih su primili oko 14.500 eura.

Nakon provedene kriminalističke istrage obojica su predani pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavljeni za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!