15:47 / 02.03.2019.

Autor: HRT

EBU zabrinut zbog bojkota HRT-a

-

-

Foto: - / -

Zabrinuti smog zbog bojkota HRT-a u organizaciji HND-a i raznih udruga civilnog društva i političkih stranaka, zbog čega je HRT-u ovaj tjedan bio zabranjen pristup jednoj medijskoj konferenciji. Vjerujemo da javni servisi moraju imati pravo da svoju dužnost obavljaju slobodno i bez ograničenja kako bi gledatelji i slušatelji imali pristup najvažnijim vijestima i informacijama.
Priopćenje je objavila Europska radiodifuzijska unija - EBU - krovna udruga europskih javnih servisa, koja okuplja 117 članova iz 56 zemalja, a kojoj pripada i HRT. Nadaju se brzom rješenju spora između Hrvatske radiotelevizije i Hrvatskog novinarskog društva. "Snažan javni servis važan je za zdravu demokraciju i sve što javnosti uskraćuje pristup tome, štetno je za cijelo društvo", pouručili su u svojoj objavi.

"Zabrinuti smo zbog bojkota HRT-a u organizaciji HND-a i raznih udruga civilnog društva i političkih stranaka, zbog čega je HRT-u ovaj tjedan bio zabranjen pristup jednoj medijskoj konferenciji. Vjerujemo da javni servisi moraju imati pravo da svoju dužnost obavljaju slobodno i bez ograničenja kako bi gledatelji i slušatelji imali pristup najvažnijim vijestima i informacijama.

Pozdravljamo javne istupe glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, koji poziva na razrješenje trenutačnih nesuglasica. Također, pozdravljamo HRT-ovu stalnu posvećenost slobodi izražavanja i ustrajnost u neovisnom izvještavanju.

Nadamo se da će sve nesuglasice između HRT-a i HND-a biti riješene u idućim danima i nudimo svoju potporu razvoju otvorenog dijaloga između svih uključenih strana", stoji u priopćenju EBU-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!