21:09 / 04.03.2018.

Autor: D.P./Z.K./HRT

Ekipa HTV-a obišla hrvatske vojnike u Afganistanu

-

-

Foto: - / -

U posljednjih 17 godina zapadne zemlje pokušavaju pomoći u izgradnji mira pružajući policijske i vojne savjete Afganistancima. Ondje su i hrvatski instruktori iz 7. kontingenta.
Hrvatska je prije 15 godina poslala svoje prve vojnike u Afganistan, u zemlju rata i siromaštva u kojoj je stalni izazov borba protiv terorizma zbog stalnih prijetnji talibana i odnedavno tzv. Islamske države Korasana. Hrvatske vojnike u Mazar-e-Sharifu obišla je ekipa HTV-a.

U Afganistanu rat uz povremena zatišja traje gotovo četrdeset godina. U posljednjih 17 zapadne zemlje pokušavaju pomoći u izgradnji mira pružajući policijske i vojne savjete Afganistancima. Ondje su i hrvatski instruktori iz 7. kontingenta.

Hrvatski su vojnici ondje već odavno prepoznati kao brend. I ne samo to. Samoinicijativno su za potrebe afganistanske vojske izradili poseban priručnik. To ovdašnji časnici posebno cijene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!