07:05 / 02.10.2021.

Autor: Ivica Đuzel/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Ekipa ORF-a obilazi Dalmatinsku zagoru

Ekipa ORF-a obilazi Dalmatinsku zagoru

Ekipa ORF-a obilazi Dalmatinsku zagoru

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice te uz podršku turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije u Hrvatskoj boravi ekipa austrijske nacionalne televizije ORF. Obilaze zagoru i snimaju priče o dalmatinskoj gastronomiji koja sve više privlači goste, posebno sada u posezoni.

Putopisno-dokumentarna emisija gleda se u Austriji i Njemačkoj, tradicionalno našim najvažnijim tržištima. Svaka sekunda na državnoj televiziji neprocjenjiva je reklama, kažu u HTZ koji stoji iza cijele priče.

Emisija "Der Geschmack Europas" (The Taste of Europe) emitirat će se u studenome na ORF-u. U fokusu je naša tradicija, kultura, bogato naslijeđe i samo autohtona hrana kao turistički adut. Ekipa ORF-a obići će Cetinsku krajinu, Sinj, Dubrovnik, Konavle, Ćilipe i Pelješac, najavio je Branimir Tončinović, direktor predstavništva HTZ-a u Austriji.

Od izvora Cetine koji je zahvaljujući društvenim mrežama postao mala turistička seznacija pa do Ćilipa i Konavla pričat će se gastro priča o Hrvatskoj koja je za Austrijance i dalje najsigurnija i omiljena destinacija.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!