22:24 / 27.01.2020.

Autor: HRT

[EKSKLUZIVNO] Beroš o funkciji ministra zdravstva: Nisam dobio ponudu premijera, ali spreman sam se odazvati

-

-

Foto: - / -

Ako premijer odluči da je potrebno mijenjati čelnika resora ja ću se odazvati na to, mislim da sam kompetentan i da su neki rezultati iza mene, rekao je Beroš u emisiji Otvoreno.
Gostujući u emisiji HRT-a Otvoreno pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš rekao je kako od premijera Andreja Plenkovića nije dobio ponudu da bude ministar zdravstva, no spreman se odazvati.

Pomoćnika ministra zdravstva Vilija Beroša voditelj i urednik emisije HRT-a Otvoreno Branko Nađvinski pitao je na početku emisije na temu o koronavirusu kako komentira situaciju oko ministra Kujundžića te što zna o prijetnjama neimenovanih interesnih skupina oko nabavke PET CT uređaja koje je danas ministar spominjao na konferenciji za novinare.

- Činjenica je da je ministar Milan Kujundžić stavio svoj mandat na raspolaganje i na taj način je odluku o svom odlasku ili ostanku u Vladi prenio na premijera. To je njegova odluka i kao takvu ju treba uvažavati. Premijer, kao što je to uobičajeno bira svoj kabinet i on će sigurno analizirajući relevantne činjenice, faktore i vlastitim promišljanjem donijeti konačnu odluku o ovom slučaju. Kakva će ona doista biti je nemoguće u ovom trenutku prejudicirati niti to želim. Ono što je izvjesno mislim da će premijer, kao i do sada, donijeti odluku koja je na dobrobit hrvatskog zdravstva i naših pacijenata. Suradnja s ministrom je bila potpuno adekvatna nastojao sam ga suportirati u svim njegovim nastojanjima i u ovom trenutku nemam spoznaje o nekim drugim elementima koje ste spomenuli, rekao je Beroš.

- Čekajući odluku premijera Andreja Plenkovića već se počelo spekulirati s budućim nasljednicima i imenima, među kojima je i Vaše ime. Je li premijer dosad obavio bilo kakav razgovor s Vama i je li Vam nešto ponudio? U slučaju da Vam ponudi biste li pristali na to da postanete ministar  u posljednjih nekoliko mjeseci mandata ove Vlade, upitao je voditelj emisije Otvoreno Branko Nađvinski pomoćnika ministra zdravstva.

- Dvije godine sam u ovoj administraciji i vodim vitalni dio zdravstvenog sustava, bolničku zdravstvenu zaštitu. Ako premijer odluči da je potrebno mijenjati čelnika resora ja ću se odazvati na to, mislim da sam kompetentan i da su neki rezultati iza mene, rekao je Beroš.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!